Vrijwilligersavond op 30 juni.

Op vrijdag 30 juni nodigden Suzanne en Luc, onze voorzitter en vice-voorzitter, alle vrijwilligers uit voor een barbecue in ‘Le Faix du Diable’ in Wanne.  

Onder een stralende zon verzamelden de vrijwilligers en hun echtgenoten zich rond 17.00 uur op deze prachtige plek midden in het bos. Nadat het aperitief was geserveerd, nam onze vicevoorzitter, Tchafète (haar clownsnaam), het woord om alle leden van de vzw te bedanken voor het geweldige werk dat dit jaar werd verricht. Voor haar, de gelegenheid om de mensen te eren die sinds de oprichting in 2018 hebben gewerkt. Ze kregen een klein cadeautje. Suzanne stelde ook de nieuwe vrijwilligers voor. Marie-jeanne Payon-Gaspar nam namens de verkoopsterdames het woord om de evolutie van de winkel en de vele activiteiten die ermee verbonden zijn (inventaris, productcodering, creatie van etalages, enz.) te volgen. Ze herinnerde zich dat het jaar 2022 en het begin van 2023 ‘communicatiejaren’ waren: berichtgeving door TV Lux in onze gebouwen en in het rusthuis La Bouvière, artikelen gepubliceerd in talrijke kranten zoals Vlan, La Meuse, ‘De toekomst van Luxemburg en tot slot de presentatie van onze vzw in verschillende radio-uitzendingen: Fun radio, de ochtendshow van J.C. Decerf op Viva Luxembourg, de show “les ambassadeurs” van Michaël Pacem op vivacité, enkele korte gelegenheidsboodschappen van Gaëtan Bartosz op Radio Contact, …. De kans om onze geweldige vereniging bekend te maken. Marie-Jeanne zond ook het audiovisuele fragment uit van onze peetvader Gaëtan Bartosz, die helaas niet bij ons kon zijn, maar met deze vriendelijke boodschap aanwezig was bij ons feest. Ten slotte bedankte ze alle mensen die in de schaduw werken. Vervolgens plaatste iedereen zijn culinaire bereidingen op de grote buffettafel en ging vervolgens aan de slag met het bereiden van het vlees. Wij hebben niets gemist!! De maaltijd vond plaats in vreugde en goed humeur. Ook kon iedereen genieten van de voortreffelijke tiramisu aangeboden door onze Vice-President.  

De avond eindigde zoals hij begon. Nogmaals BEDANKT aan al deze vrijwilligers die ons mooie motto tot leven brengen: “Het zoetste geluk is het geluk dat we delen” J.Delile. Motto, wederom springlevend tijdens dit hartelijke moment.