Startpagina

De Cliniclowns

Ons team van Cliniclowns zijn relationele clowns en geen circusclowns. Ze brengen een bezoek aan patienten in ziekenhuizen om hen een aangenaam moment gezelligheid en fantasie te bezorgen in hun soms door het leven geteisterde dagelijkse routine of pijnen.

Vrouwelijke cliniclowns die in een bellenblaas speelgoed blazen tijdens een optreden voor kinderen

Wie zijn de Cliniclowns?

De Cliniclowns, van alle leeftijden en geslacht, zijn gevoelig voor het lijden van de begunstigden.  Met zorgvuldig gekozen en gerichte activiteiten, in samenwerking met het personeel van de instelling, betrekken ze de begunstigden maximaal. Het is voor hen belangrijk om aan de verwachtingen van mensen te voldoen. Het gaat er natuurlijk niet om hen te kinds te laten voelen, maar om juist aanwezigheid, luisteren en fantasie in hun dagelijks leven te brengen. Veel meer dan een komiek met een rode neus is de Cliniclown een relationele vrijwilliger.

Cliniclown worden
Quatre bénévoles cliniclowns avec des peluches de l'ASBL Clinicoeurs

Is er een opleiding nodig om Cliniclown te worden?

De Cliniclowns volgen meestal enkele maanden praktische en theoretische opleiding voordat ze met z’n tweeën op pad kunnen. Ze leren hun clownspersonage te creëren, samen te improviseren, hun spraakvaardigheid te ontwikkelen en zich te bewegen als een clown. Ze leren ook op een respectvolle manier te communiceren, te luisteren en de menselijke psychologie te begrijpen om beter te kunnen reageren. Elke maand is er een ‘Clowntherapie’ in ons lokaal om hun optredens te evalueren en de nodige conclusies te trekken voor verbetering van hun interventies.

Quatre bénévoles cliniclowns avec des costumes de différentes couleurs de l'ASBL Clinicoeurs

Teamleden Cliniclowns

Apéro

Peps

Mamouna

Capucine

Mîtchi

Pompon

Tati Clown

Harpo

Tonton Dédé

Dingo

Tchafête

Dino

Wie kan ons contacteren?

Op dit moment zijn we niet in staat om nieuwe aanvragen te accepteren vanwege een gebrek aan vrijwilligers.

Cliniclown worden
Trois bénévoles cliniclowns avec des ballons de baudruche en forme d'animaux de l'ASBL Clinicoeurs

Onze speciale service Haren en Veren

Dieren vergezellen ons tijdens onze bezoeken om troost en ontspanning te brengen. Hun aanwezigheid tovert glimlachen op de gezichten van kinderen en ouderen, stimuleert het verborgen geheugen van ouderen, roept herinneringen aan het verleden op en maakt communicatie gemakkelijker

Un chien et un lapin faisant partie du service Poils et Plume de l'ASBL Clinicoeurs