Aromas van de Ardennen: Ambachtelijke producenten in Farnières

Na tijdens de Covid-periode naar het hart van Vielsalm te zijn geëmigreerd, werd deze zomer in Farnières deze smaakmarkt opnieuw gehouden. Farnières, een klein gehucht in de gemeente Vielsalm, gelegen op de hoogten van Grand-Halleux, organiseert in de zomer elke dinsdag een markt voor lokale producten.

De Clinicœurs waren er aanwezig om enerzijds de kinderen te vermaken en anderzijds de talrijke deelnemers kennis te laten maken met hun creaties en ambachtelijke prestaties. De Cliniclowns, gekleed in hun mooiste kleurrijke kleding, boden de kinderen een vistochtje aan in het zaagsel met veel cadeaus om uit te kiezen, evenals mooie ballonnen in de vorm van bloemen, zwaarden, enz. Ter plekke “gebeeldhouwd” onder de verbaasde blik van iedereen . De vrijwillige verkoopsters van onze winkel presenteerden de doelstellingen van onze vereniging aan de talrijke toeristen, maar ook aan diverse mensen die ons nog niet kenden. In ons chalet, goed gevuld met allerlei soorten goederen, prezen ze de kwaliteiten aan van de verschillende creaties van onze klinitalenten (houten strikjes, herbruikbare kleurboeken, capes, sjaals, enz.) en nodigden ze mensen uit om een ​​completer assortiment te ontdekken in onze winkel gelegen Place de Salm in Vielsalm centrum naast het meer.    

Zeker een commerciële ervaring en ook aangenaam, ook voor onze vzw die, via menselijk contact, altijd het welzijn van iedereen nastreeft.