Ontmoeting met “Les Clinicœurs de la Salm”, een vzw die vreugde en tederheid brengt: “Ons doel is vreugde en tederheid te inspireren

Sinds 2015 dragen de Clinicœurs de la Salm bij aan psychologische ondersteuning en therapeutische begeleiding van zieke of kwetsbare kinderen en volwassenen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Vreugde, glimlach en troost brengen aan patiënten en bewoners, dat is de dagelijkse bezigheid van Suzanne en Luc, alias “Tchafette” en Dino, en de vrijwilligers van deze hartverwarmende vereniging.

Binnen de vzw “Les Clinicœurs de la Salm” zijn de vrijwilligers toegewijde personen die actief betrokken zijn bij de verschillende “takken” van de vereniging, afhankelijk van hun capaciteiten en de tijd die ze kunnen besteden. Of het nu gaat om het organiseren van speelse activiteiten, het bieden van een vriendelijke aanwezigheid of het aanbieden van ontspannings- en afleidingsmomenten, deze vrijwilligers zijn echt de brengers van geluk voor de patiënten en bewoners van zorginstellingen.

Al met al is “Les Clinicœurs de la Salm” een sprekend voorbeeld van vrijgevigheid en empathie jegens zieke of kwetsbare mensen. Dankzij het onwankelbare engagement van Suzanne, Luc en de talloze vrijwilligers blijft deze vereniging vreugde, glimlach en troost zaaien in het hart van de patiënten en bewoners. Hun bewonderenswaardige acties getuigen van de kracht van solidariteit en liefde voor anderen, waardoor “Les Clinicœurs de la Salm” een ware bron van hoop en welzijn is voor degenen die het het meest nodig hebben.