Vielsalm: de terugkeer van Kerstmis op Salm

De voorbereidingen zijn bijna klaar op het Bruyères-en-Vosgesplein in Vielsalm, waar de editie van Kerstmis op Salm 2022 vrijdag om 18:30 uur wordt ingewijd in aanwezigheid van lokale folkloristische verenigingen. Een editie die het publiek volop kan beleven.

We keken vol ongeduld uit naar deze terugkeer naar het normale, na twee door de gezondheidscrisis verstoord jaar”, zegt Nathalie Delacollette, coördinator bij het plaatselijke ontwikkelingsbureau. “In 2021 werd de kerstmarkt ingekort vanwege Covid na een jaar zonder. Dit jaar zijn alle maatregelen opgeheven en het publiek kan volop genieten van het evenement.” De samenwerking met de gemeente Gouvy zal de kerstmarkt een boost geven. “In het kader van deze samenwerking is het aantal chalets verhoogd”, vervolgt Nathalie Delacollette. “Dankzij het uitlenen van chalets door de naburige gemeente zullen er dit weekend 25 zijn. Lokale groepen, handelaars en ambachtslieden zullen ze bezetten.

Op 27 december wordt om 19:00 uur vanaf de kerstmarkt een fakkeltocht georganiseerd door het toerismebureau van Salm. Elke dag wordt er een concert aangeboden – ErHeDa, Jihaime, Acoustic, Brass Band de la Salm – behalve op 20 december. Op 17 december om 20:00 uur staat er een muziekquiz gepland met Domino Dancing. Het volledige programma van de festiviteiten is te vinden op de Facebook-pagina van Kerstmis op Salm.