Vielsalm: De Clinicoeurs de la Salm brengen welzijn

De vereniging “Les Clinicoeurs de la Salm” is sinds 2018 actief in de regio Vielsalm. Met ongeveer dertig vrijwilligers bieden ze verschillende diensten en producten aan voor het welzijn van zieke, gehandicapte of in verzorgingshuizen verblijvende mensen. Er is ook een nieuwsbrief beschikbaar om op de hoogte te blijven van de activiteiten van de vereniging.

De activiteiten van de vereniging “Les Clinicoeurs de la Salm” zijn gevarieerd en gericht op het bevorderen van het welzijn van kwetsbare personen. De leden van de vereniging zijn verdeeld in verschillende groepen, zoals de Cliniclowns, de Clinijuniors, de Clinitalents en de Clinisnoez. De Cliniclowns zijn bezoekclowns die vreugde en geluk brengen aan de bewoners van verzorgingshuizen in Vielsalm, Malmédy, Stavelot en Houffalize. De Clinijuniors zijn kinderen die deelnemen aan de activiteiten van de Cliniclowns en zo intergenerationele ontmoetingen bevorderen. De vereniging heeft ook een winkel geopend tijdens de pandemie, waar de Clinitalents therapeutische handwerkproducten maken om mensen met verschillende gezondheidsproblemen te helpen. Bovendien is er een snoezelenruimte met vrijwillige therapeuten beschikbaar voor bezoekers om hun welzijn te bevorderen.

Samenvattend biedt de vereniging “Les Clinicoeurs de la Salm” een scala aan vrijwillige activiteiten om het welzijn van zieke, gehandicapte of in verzorgingshuizen verblijvende mensen in de regio Vielsalm te verbeteren. Hun diverse diensten zoals de inzet van Cliniclowns, de activiteiten van Clinijuniors, de therapeutische handwerkwinkel en de snoezelenruimte zijn manieren om vreugde, troost en ondersteuning te bieden aan kwetsbare personen. Voor meer informatie over de activiteiten van de vereniging kunt u hun nieuwsbrief raadplegen of contact met hen opnemen via de beschikbare contactgegevens.