"Les Clinicoeurs de la Salm" All rights reserved Copyright 2022

Les Clinicoeurs de la Salm v.z.w.

"Het zoetste geluk is het geluk dat we delen"

- Cliniclowns
Relationele Clowns: we  bezoeken  bewoners van zorgcentra en zieken in ziekenhuisverblijven om een droom en fantasie “steun” te zijn, tijdens hun dagelijks vaak zware leven.

- Clinisnoezs
Het werk met snoezelen ontwikkelt de 5 zintuigen door een daarvoor ingerichte omgeving: programma: lichtspel, geluid, tast, …

- Clinitalenten
Het talent ten dienste stellen van de ander. Heeft u tijd over (als vrijwilliger) en u wilt uw talent gebruiken om anderen te helpen; aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Binnen onze talentengroep hebben we nu, een naaister, knutselaars, artiesten, hulp bij maaltijden, schoonheidsspecialisten, leraar zittend dansen, Mamys taarten maken en dierenbezoekers.- Clinijuniors
De junioren brengen bezoek aan de ouderen en brengen frisheid, vrolijkheid en ontspanning. En dit, naar gelang hun talent, hun motivatie, hun voorstellen, hun creaties, en zo begeleiden ze ons in het intergenerationele delen.


Een klaver met 4 harten...
De 4 harten zijn onze 4 activiteiten:

De stichting heeft ook een leuke mascotte voorzien.
De Cliniclowns worden begeleid door een hond van het Spitz ras.
Tijdens de trainingen heeft dit mooie witte pluizenbeest hard gewerkt om een bezoekende hond te worden met een paar hondendanstrucjes. En dat is …Tino.
We hebben ook een kat met de naam “Happy” alsook twee konijnen," Bugs" en
"Pinpin". Met onze elegante parkiet ,"Days", is onze ploeg compleet. Een heel mooie ‘club’ voor speciale aangelegenheden!

Klik hier om onze dieren te zien tijdens hun bezoek aan de bewoners van het centrum La Bouvière!

Een plezier van haren en veren !

Onze vzw draagt bij aan de psychologische ondersteuning en therapeutische begeleiding van zieke en of verzwakte kinderen en volwassenen in ziekenhuizen en zorginstellingen.

De animaties in rusthuizen zijn een groot succes voor de bewoners dankzij liederen van vroeger, of grappen in het Frans of Waals en voor de meest dapperen, door danspassen of ook ,heel eenvoudig, door momenten van uitwisseling met respect en rust.

Het doel is een dosis vrolijkheid , verbeelding, gekkigheid en momenten van tederheid te geven aan alle personen die we ontmoeten.

Kijk verder op onze website!

Het project in andere woorden…